VANWEGE CORONA-MAARTEREGELEN AFGELAST:
Op 9 mei 2020 om 20:00 uur kommen de vertellers van Kom op Verhoal en de muzikanten van Crescendo weerom ien het Barontheater om de veurstellen LAAND-VER-HUUS nog een keer te speulen.Ien 2028 werd de veurstelling, met verhoalen over de emigrantem, die ien de joaren 50-60 noiar Amerika of Canada vertrokken, el 4 keer opvoerd.
We werden steeds vroagd of er kaans was op een herhoalen en dat gijt nou deur. Het verhoal van de familie van Jeen Baron, oprichter en eerste dirigent van Crescendo is de rooie droad, mor doe heurst ok mooie annere  verhoalen.
Koarten a 10 Euro  reserveren: Barontheater

barontheaterOk dit joar weer een nije ronde van de 'Schierste Verhoalen van t Westerketier'. We vroagen je vannijs om een mooi vertelverhoal te schrieven dat bruukt worden kin deur de vertellers van 'Kom op Verhoal'.  .

De opdracht is simpel: Schrief een mooi vertelverhoal van circa 5 minuten (dat is annerhaalf A4) over 'Vrijheid. Herrinering aan de bevrijding, eindelek uut die vreselijke baan weg of lekker met pensioen. Kist er alle kanten met op.

Een jury van vertellers zuukt de mooiste verhoalen uut en bewaarkt ze verder tot vertelverhoal. De pries: eeuwege roem en foam ien t Westerketier!  
Doe met en stuur veur 1 mei  2020 een mail noar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ien t noajoar van 2020 is er weer n vertel-oavend van et 'Schierste Verhoal' ien t Barontheater ien Opende. Wel wiet staait dien verhoal dan op de planken.

Het bestuur van de stichting ‘Mien Westerkwartier’ het de toaken vannijs verdeeld.Ria Horenga is vanòf 17 november 2017 de nije veurzitter en Rensina Dijkhuizen nemt de toak van secretoares op zich. Beiden moaken al een pooske deel uut van t bestuur. Eelke Solle blift de puutholler en Tonko Ufkes en Melle Hijlkema bennen algemeen bestuurslid.Geert Zijlstra is benoam bezig met de webstee en de Vannijs. Doarbij kin er steunen op Willy Bultje (webmaster) en Alie de Vries (toal redactie). Zo kin Mien Westerkwartier wel weer n tiedje veuruut!
                                                                                                 

De dichter Willem Tjebbe Oostenbrink het met zien Grunneger gedichtenrieg ‘Doar buten ien de wiede wereld´ de Johann Friedrich Dirkspries 2017 wonnen. Dizze pries veur nije Nedersaksische literatuur wordt deur de stad Emden om e twee joar toekend.