Op 21 september en 5 oktober kin je aan de wandel tussen Nuus en Niebert.

Die middoagen zit er ien t Rieuw en ien de meulen van Niebert tussen 14:30 en 16:30 een verteller, mor je kennen ok een wandeling moaken tussen beide locatie. Dat onder begeleiding van een verteller, die onnerweegs streekverhoalen verteld en wat vertelt over de streek en hoe dat invloed had op t waark van fotograaf Omke Oudeman.


We vertrekken om 14:00 uur vanòf t Rieuw, groag om 13:45 aanwezig, De kosten bedraogen € 2,50.

Je kinnen dan ok drekst de tentoonstelling met foto's van Onke Oudeman bekieken. De foto's hangen ien t Rieuw, de Coendersborg en de kerk van Nuus.

Metdoen? Een mailtje sturen noar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schriefwedstried ‘De Schierste Verhoalen van t Westerkwartier’ leverde mooie nij verhoalen op. Op vrijdag 1 november worden  7 van die  verhoalen verteld ien t Barontheater in Opende,
Tussen de verhoalen deur treedt het duo DobbelJoe op.
 

De zoal is open om 19:30 en we goan om 20:00 uur van start.

De entree bedraogt 5 Euro, mor dan hemmen je een kopke kovvie toe.

De Schriefwedstried ‘De Schierste Verhoalen van t Westerkwartier’ leverde mooie nij verhoalen op. Op vrijdag 2 november werden  7 verhoalen verteld ien t Barontheater in Opende,
Tussen de verhoalen deur trad het duo DobbelJoe op.
 
De zoal zat mooi vol met 150 bezoekers die deur de presentatoren Eelke Solle en Henk Wierenga deur de oavend loodst werden.

Piet de Vries, Hennie v.d. Laan, Harke Winter (foto), Rensina Dijkhuizen en Geert Zijlstra wadden de vertrouwde vertellers die op het podium kwammen. Klasien van Wijk en Lucie Pakes maakten hun debuut op t Schierste Verhoal en deden dat met verve. Een geweldige aanwinst veur het vertelcollectief.
De muziek van Dobbeljoe viel goed in de smaak bij het publiek, dat om half 11 tevreden naar huis ging.
Volgend jaar een nieuwe editie, dit keer met as onnerwaarp: 'Paradiesvogels'. Juust, die biezundere mannen en vrauwen die wereld zo'n aparte kleur geven.
Op 28 oktober is t weer de Nacht van de Nacht. Duurzoam omgoan met onze wereld is belangriek en doarom besteden we op dizze dag doar tied en aandacht aan.
In Visvliet doen Dorpsbelang Visvliet en de Gemeente Zuudhörn dat deur een oavendwandeling te moaken. Drie vertellers Aafke Hoek, Henk Wierenga en Geert Zijlstra vertellen aan de deelnemmers verhoalen woar naacht, steerns, moan en de gevoaren van de duusternis een rol speulen. Vanf 20.00 uur ben je welkom ien e Hervormde Kerk van Visvliet.
Kiek ok op: http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/lezing-en-verhalentocht-nachtelijk-visvliet/

Om 20:00 start ok een wandeling op t Curringheveld ien Kornhorn. Doar is Harke Winter joen verteller.
Kiek ok op http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/nacht-nacht-wandeling-curringherveld/
 
Ien november verschient 'Zolt en Stof' de tweede dichtbundel van Willem Tjebbe Oostenbrink.
t Waark wordt uutgeven deur Uutgeverij Vliedorp Vierhuuzen.
De gedichten bennen vanzulf ien t Westerketiers en goan over mins-wezen ienbed ien e tied, het laandschap, n autorit as pladdegrond veur t geheugen, verwachting ien n oogwenk en verbeelding.t Huus van de Grunneger Toal en Cultuur en de Rijks Universiteit ien Stad nuigt aale lu die belangstellen hemmen veur e Grunneger Toal om met te doen aan n Startbijeenkomst van de ontwikkeling van een Grunneger Woordenboek Nije Stijl. t Is van belang dat der zoveul meugelek minsken  kommen om met te doen, want elkneen krigt zien ienbreng – des te meer, des te beter.
 
Aalmoal van harte welkom op: ZOTTERDAG 20 MEI 2017  ien e lokoatsie: Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP GRUNNING.
Jem kinnen  je aanmelden veur 13 mei op t adres: info@huisvandegroningercultuur.nl

Subcategorieën

Ien elke Vannijs een stukje van Tonko Ufkes over de biezunderheden van t  Westerketiers.