Afdrukken

18/08 Penrose Poezie ien Bakkerscafé Griepskerk

Dichter Are Meijer organiseert op 18 augustus om 14:00 uur t Penrose Poezie- en muziekfestival ien t Bakkerscafé ien Griepskerk.
Bezoekers kriegen veul Westerketiers en Fries heuren van o.a. WillemTjebbe Oostenbrink, Melle Hylkema, Klaas Duursma, Anneke Wasscher,Rachel Raetzer,  en de Burumse dichteres Ruurdtsje de Haan. Aafke Steenhuis komt soamen met Are uut t Westen noar Griepskerk en Geert Zijlstra zörgt veur meziek en verhoalen.
Penrose is altied op een biezunder stee en leegdrempelig. Het is vergeefs en moakt ok nog eens kaans op een Poetry Goody Bag. Kiek verder op:
http://ingrijpskerk.nl/nieuws/2508-gratis-poezie-met-kans-op-goodie-bag/
Afdrukken

26/08 Rondje deur Mien Westerkwartier - Enumatil

Op zondagmiddag kommen de vertellers van Kom op Verhoal noar de molen EbenHaezer in Enumatil om streekverhoalen te vertellen.
De middag begunt om 15:00 uur en wordt soamen met de ploatseleke beheerscommissie van e kerk organiseerd.
Het is t viefde optreden ien een serie van 8 ien kerkjes en meulens van het Westerkwartier. Steeds weer nije verhoalen en elke keer met een muzikant.

In Enumatil kommen Gien muus ien Huus, De Duuvelsmeulen en andere streekverhoalen aan bod. Henk Wierenga, Piet de Vries en Geert Zijlstra binnen de vertellers.

Troubadour Ties Koning uut Grootegast speult tussen de verhoalen deur verskes.

De entree bedroagt 5 euro. Kiek op: https://www.youtube.com/watch?v=l5lx-QacjNQ


Afdrukken

Rondje deur Mien Westerkwartier ien de kerk

Veureg joar schreven we dik viefteg verhoalen veur de Streekkrant en nou  wil  we acht optredens organiseren ien olle kerkjes van de vier Westerkwartier-gemeenten. Op zundagmiddoagen rond de zummer, kommen vertellers en muzikanten noar n kerkje ien t Westerkwartier. Veur en noa de pauze worden 3 verhoalen en muziek brocht. Tussendeur is er met kovvie en koek.

We zuuken nog kerken die as gastheer optreden willen.
Metdoen? Een mailtje sturen noar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afdrukken

2 Meert Nije Bundel Tonko Ufkes

Op vrijdagmidddag 2 meert 2018 wordt de nije verhoalenbundel van Tonko Ufkes prizzenteerd ien t gebaauw van de Groninger Archieven / Huis van de Groninger Cultuur, [Cascadeplein 4, 9726 AD Groningen, vlakbij t station].
De deur is lös vanòf 16.00 uur, t pergramma begunt klokslag 16.30 uur en tegen 17.30 uur is de put der uut. Dan kin noaproat worden, is de bundel te koop en stijt n glaske en n hapke kloar. Mor t wordt eerst echt n mooie middag met dij / jim der bij! As t eefkes kin, veurtied opgeven op:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tussen de verhoalen van Tonko deur, speulen Piet Buist en Geert Zijlstra verskes van aaigen haand en teksten van diverse dichters.

Klik veur meer info hieronder: files/TU-ONGELIEK_Kaft.pdf
Afdrukken

De Schierste Verhoalen - Blunders

Veur de Schriefwedstried ‘De Schierste Verhoalen van t Westerkwartier’ vroagen we jim een kört verhoal te schrieven over ‘dien grootste blunder’. Wel het nou niet es n stomme streek uuthoald, zien bekje veurbijproat of wat hielemoal verkeerd begrepen. Dat levert voak de meest fantastische verhoalen op en die willen we groag van jim wieten.
 
De mooiste verhoalen worden deur de vertellers van vertelcollectief 'Kom op Verhoal' oppikt en verwarkt ien n mooi vertelverhoal. Dizze verhoalen bennen ien oktober 2018 de hoofdmoot van n vertelveurstelling ien t Barontheater.
 Kiek verder veur de spelregels: Doe met en loat zien dat zulfs blunders het vertellen weerd binnen.
Afdrukken

Nacht van de nacht in Visvliet en Kornhorn

Op 28 oktober is t weer de Nacht van de Nacht. Duurzoam omgoan met onze wereld is belangriek en doarom besteden we op dizze dag doar tied en aandacht aan.
In Visvliet doen Dorpsbelang Visvliet en de Gemeente Zuudhörn dat deur een oavendwandeling te moaken. Drie vertellers Aafke Hoek, Henk Wierenga en Geert Zijlstra vertellen aan de deelnemmers verhoalen woar naacht, steerns, moan en de gevoaren van de duusternis een rol speulen. Vanf 20.00 uur ben je welkom ien e Hervormde Kerk van Visvliet.
Kiek ok op: http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/lezing-en-verhalentocht-nachtelijk-visvliet/

Om 20:00 start ok een wandeling op t Curringheveld ien Kornhorn. Doar is Harke Winter joen verteller.
Kiek ok op http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/nacht-nacht-wandeling-curringherveld/
 

Westerketier ien beeld

T shirt bestellen